Diabetische en reumatische voet

​Diabetische voet

Voor diabeten is het belangrijk dat de voet met extra zorg wordt behandeld  door de risico’s die diabetes mellitus met zich meebrengt. Specialisatie is hierbij belangrijk. Indien de voeten niet geregeld behandeld en nagekeken worden kan er een wondje of ontsteking niet worden opgemerkt.
Dit zou dan een amputatie van een teen of zelfs een voet  tot gevolg kunnen hebben. Indien er iets geconstateerd wordt kunnen de juiste disciplines erbij gehaald worden en het ergste worden voorkomen.

 

 

 

Reumatische voet

Reuma verloopt bij iedereen anders. Toch zijn er verschijnselen aan voeten die bij de meeste mensen met reuma voorkomen:

  • Er is pijn bij staan en lopen. Schoenen passen niet meer. Door vergroeiingen kunnen de middenvoetsbeentjes zich meer naar beneden verplaatsen. Hierdoor kan men een soort knobbels onder de voetzool voelen. De druk wordt daar dan te hoog. Dit kan pijn wondjes en eeltplekken veroorzaken. Vaak wordt geklaagd over op kiezels te lopen.

  • De tenen groeien scheef, of gaan zelfs over elkaar heen staan. Zo ontstaan bijvoorbeeld hamertenen, klauwtenen, likdoorns en eeltplekken.

  • Als de voorvoet door een reumatische aandoening breder van vorm wordt, ontstaan er drukplekken aan de binnen- en buitenzijde van de voet. Dit komt doordat de voet niet meer goed in de schoen past. Deze drukplekken kunnen ontaarden in slijmbeursontstekingen. Als reactie kan er extra bot groeien.

  • De huid wordt dunner en er kunnen dan wondjes ontstaan die sneller gaan ontsteken als gevolg van medicatie.

Risicovoet

Een risico voet is een voet waarbij ten gevolge van een ziekte of andere oorzaken een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.  De medische behandeling van een risicovoet is gericht op cliënten met diabetes en reuma. Ook oudere mensen, mensen met verwaarloosde voeten, spasmen en mensen met een verlamming vallen onder de risico voet. Voor deze behandeling wordt speciaal instrumentaria en verzorgingsproducten gebruikt omdat de huid dun, kwetsbaar en gevoelig is.  Extra zorg is nodig vanwege mogelijke pijn en stijfheid.
 

Openingstijden

 

Maandag,donderag en vrijdag: op afspraak

Dinsdag: ambulant (op afspraak)


Website GCN klik hier

 Medisch Pedicure Praktijk Footcare

       

             Gezondheidscentrum Neerbeek

             Kerklaan 11
             6191 GM BEEK LB

       T:   06-21811921

Copyright © 2019 Medisch Pedicure Footcare | Designed by Michelle Anna Creative Studio