top of page

Info Medisch Pedicure Nicoline

Nieuwe foto praktijk - kopie.JPG

Medisch Pedicure Praktijk Footcare 
Medisch Pedicure Praktijk Footcare is gevestigd in het Gezondheidsentrum in Neerbeek. Naast de standaard pedicure behandeling (verzorgen van nagels en huid) ben ik, Nicoline Aerdts, gespecialiseerd in de behandeling van diabetische, reumatische en alle andere risicovoeten.
 

Over Pedicure Nicoline
In 2000, na het behalen van mijn basisdiploma Voetverzorger/ Pedicure ben ik gestart met een pedicure praktijk aan huis. Vrij snel daarna ben ik mij gaan specialiseren in de Diabetische Voet

In januari 2012 ben ik met mijn praktijk verhuisd naar het Gezondheidscentrum te Neerbeek. Doordat er meerdere disciplines bij elkaar zitten, zoals ook de podotherapeut, kunnen cliënten met diabetes mellitus, reumatische aandoeningen en diverse andere riscovoeten de beste zorg krijgen.

Gecertificeerd Medisch Pedicure

In 2016 ben ik gecertificeerd als medisch pedicure. Naast de standaard verzorging van de voet ben ik gespecialiceert in de behandeling van huid- en nagelaandoeningen 

Onder de medische specialistie valt ook e behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetes, reuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken zoals ouderdom en verwaarlozing een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

IMG_77520.jpg

Werkwijze

Afhankelijk van de klachten van de cliënt voer ik de passende specialistische behandeling uit. Ik maak hierbij gebruik van de juiste specialistische technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen worden anti-druktechnieken toegepast en kunnen er ortheses worden vervaardigd. Bij een traumanagel kan ik een nagelprothese aanbrengen met gebruikmaking van geltechniek en voer nagelreparaties uit (gel of acryl).
Om de nagel te reguleren kan een nagelbeugel geplaatst worden. De specialistische behandelingen zijn in belangrijke mate gericht op preventie en pijnklachtvermindering. 

Vanaf 1 januari 2009 staan alle (medisch) pedicures, als zij aan de toelatingseisen voldoen, vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Zorgverleners en consumenten kunnen hier gericht zoeken naar pedicures,gespecialiseerd in de zorg. Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures.

bottom of page